Ірина Сич » Гармонія овочевої краси та користі
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Гармонія овочевої краси та користі
Посібник
|
|
|
Написано: |
2005 року |
|
Розділ: |
Навчальна |
|
Твір додано: |
01.06.2025 |
|
Твір змінено: |
01.06.2025 |
|
Завантажити: |
djvu
(3 МБ)
|
|
Опис: |
Сич З.Д., Сич І.М.
Гармонія овочевої краси та користі. - К.: Арістей, 2005. - 192 с.
ISBN 966-8458-92-3
Висвітлено користь овочів із позицій хімічного складу в поєднанні з їхньою красою. Показано багатство світового різноманіття овочевих рослин, які з успіхом можна вирощувати в Україні або купувати у сучасних супермаркетах. Окремо розкрито використання овочів у кухнях різних народів світу. Поряд із харчовою цінністю особливу увагу приділено протипоказанням, які можуть виникнути при споживанні овочів. Виділено можливості використання краси овочів у кулінарному арт-візажі.
Для учнів середніх шкіл, професійно-технічних закладів і технікумів, студентів вищих навчальних закладів, овочівників-любителів та всіх, хто цікавиться рослинним світом. |
|
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
Зміст
Слово до читача 4
Городництво та овочівництво в нашому житті 7
Перспективи для городників 15
Користь від овочів 37
Основа цінності овочів - хімічний склад 44
Вода й енергія овочевих рослин 49
Овочеві білки 55
Вуглеводи 60
Цінність овочів - у невеликій кількості жирів 67
Мінеральні солі овочів 72
Овочі - джерело мікроелементів 80
Вітаміни - овочева “родзинка” 90
Овочева “парфумерія” 112
Овочі не винуваті, винувате середовище 127
Овочі - найкращі природні віта-нутрієнти 135
Протипоказання щодо вживання овочів 146
Овочева кухня народів світу 153
Овочі - основа арт-візажу 176
Коротка післямова до читача 186
Рекомендована література 187
|
|
|
|
|
Відгуки читачів:
|
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
|
|
|