Наталія Собецька » Цілющі рослини Італії та України в народній медицині, косметиці, кулінарії
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Цілющі рослини Італії та України в народній медицині, косметиці, кулінарії
Праця
|
|
|
Написано: |
2007 року |
|
Розділ: |
Наукова |
|
Твір додано: |
05.04.2025 |
|
Твір змінено: |
05.04.2025 |
|
Завантажити: |
djvu
(13.4 МБ)
|
|
Опис: |
Собецька Н. Г.
Цілющі рослини Італії та України в народній медицині, косметиці, кулінарії. - К.: Криниця, 2007. - 201 с.: іл. — Парал. анот. італ.
...Подорожуючи по Італії, захоплюючись яскравими барвами її природи, жінка-українка потрапляє в сім'ї, де знайомиться із особливостями харчування італійців. Її зворушує рівень інформованості населення щодо здорового стилю харчування та, як звичне, використання цих знань у повсякденному житті.
Авторка книги розглядає лікувальні і їстівні властивості 34-х рослин, деякі особливості і легенди, пов’язані з їхнім походженням. Подає поради і рецепти італійської народної медицини, косметики, традиційної італійської кулінарії, які можуть бути корисними і в побуті українців.
Ця книга стане в пригоді найширшим колам читачів: фахівцям, просто прихильникам здорового способу життя і всім, хто любить пізнавати таємниці природи. Вона вплететься ще однією світлою ниттю у багатовікові культурні зв’язки італійського та українського народів. |
|
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
Зміст
Передмова 2
Алфавітні покажчики
(із зазначенням сторінки)
І. Російські наукові назви рослин 7
II . Латинські назви рослин 8
З Україною в серці 9
Італія очима українки 11
Особливості харчування італійців 13
1. Жири та ожиріння 14
2. Основи урівноваженої дієти 17
3. Роль зелених рослин у харчуванні та народній медицині 22
4. Деякі рецепти італійської кухні 26
Цілющі рослини в народній медицині, косметиці, кулінарії Італії та України
І. Артишок посівний 34
II. Будяк (чортополох, “карди”),
III. Татарник звичайний 40
IV. Бузина чорна 45
V. Васильки справжні (базилік) 50
VI. Гарбуз звичайний 55
VII. Глід колючий 61
VIII. Деревій звичайний 65
IX. Квасоля звичайна 69
X. Кропива дводомна
XI. Кропива жалка 74
XII. Кульбаба лікарська 80
6
XIII. Латук посівний (салат) 86
XIV. Лопух справжній 91
XV. Мак дикий 97
XVI. Материнка звичайна (орегано) 101
XVII. Меліса лікарська 108
XVIII. Морква посівна
XIX. Морква дика 112
XX. М’ята перцева (м’ята холодна) 119
XXI. Нагідки лікарські (календула) 126
XXII. Огірочник лікарський (огіркова трава) 131
XXIII. Портулак городній 136
XXIV. Ревінь тангутський 139
XXV. Редька посівна чорна
XXVI. Редиска посівна 143
XXVII. Робінія звичайна (біла акація) 148
XXVIII. Соя 132
XXIX. Топінамбур ....................................... 157
XXX. Хміль звичайний 162
XXXI. Хрін звичайний 168
XXXII. Цикорій дикий 174
XXXIII. Часник городній 181
XXXIV. Чебрець звичайний 188
Загальні рекомендації 194
Використана література 195
Тетяна Майданович.
Зернинка із житомирського поля 196
“Зелений кошик” українців 200
Примітка редактора 201
|
|
|
|
|
Відгуки читачів:
|
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
|
|
|