Галина Михайлівна Рибак » Довідник по переробці плодів, ягід і винограду
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Довідник по переробці плодів, ягід і винограду
Довідник
|
|
|
Написано: |
1990 року |
|
Розділ: |
Наукова |
|
Твір додано: |
05.06.2020 |
|
Твір змінено: |
05.06.2020 |
|
Завантажити: |
djvu
(4.9 МБ)
|
|
Опис: |
Вміщено відомості щодо організації і технологічного обладнання плодопереробних підприємств у колгоспах і радгоспах, об’єднаннях. Викладено прогресивні технології переробки, методи контролю за якістю сировини і готової продукції.
У новому виданні (попереднє вийшло у 1980 р.) розширено асортимент соків та інших продуктів, включено матеріали по переробці винограду.
Розрахований на керівників і спеціалістів переробних підприємств колгоспів і радгоспів. |
|
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
ПЕРЕДМОВА…3
ОРГАНІЗАЦІЯ ПЛОДОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ У
КОЛГОСПАХ Г РАДГОСПАХ…4
Технологічне обладнання для плодопереробних підприємств…6
Тара для продуктів переробки плодів і ягід…14
Скляна консервна тара…14
Транспортування і зберігання скляної тари…16
Картонна і дерев’яна тара…19
Бочки з клеєної клепки для соків…25
Полімерна тара…25
Догляд за стаціонарною тарою…25
КОНСЕРВУВАННЯ ПЛОДІВ І ЯГІД…27
Квашення плодів і ягід…27
КОНСЕРВУВАННЯ ПЛОДОВО-ЯГІДНИХ ПРОДУКТІВ АНТИ-
СЕПТИКАМИ…32
Сульфітація плодів і ягід…33
Виготовлення сульфітованого фруктового пюре…38
Десульфітація…41
Консервування бензойною кислотою…41
Консервування сорбіновою кислотою…42
Консервування цукром…43
Виготовлення варення…43
Особливості виготовлення варення з різних видів плодів і ягід…48
Цукати…59
Джем…65
Конфітюр…66
Повидло…68
Мармелад…71
Пастила…72
Желе…74
Плоди і ягоди, протерті з цукром…78
Консервування плодів і ягід способом стерилізації в герметично
закритій тарі…76
Компоти…80
Плодово-ягідні маринади…94
ВИРОБНИЦТВО ПАСТЕРИЗОВАНИХ ПЛОДОВИХ І ЯГІД-
НИХ СОКІВ…97
Виготовлення неосвітленого соку…99
Виготовлення освітленого соку…99
Особливості виготовлення окремих видів соків…101
Якісні показники пастеризованих плодових і ягідних соків…111
Концентровані соки…114
КОНСЕРВИ ДЛЯ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ
Виготовлення фруктового пюре для дитячого харчування…116
Соки для дитячого харчування…118
Вимоги до якості соків…123
Соки плодово-ягідні з цукром…123
Обробка соків ферментними препаратами…127
СОКИ І НАПОЇ ФРУКТОВІ ГАЗОВАНІ…128
Сатураційна установка-абсорбер СА-100 для газування фруктових
напоїв…132
БЕЗАЛКОГОЛЬНІ НЕГАЗОВАНІ НАПОЇ
Коктейлі…133
Напої…134
Рецептури напоїв…134
ГАРЯЧИЙ РОЗЛИВ СОКІВ І НЕГАЗОВАНИХ ФРУКТОВИХ
НАПОЇВ…165
СИРОПИ ВИНОГРАДНІ І ПЛОДОВО-ЯГІДНІ…169
ТЕХНОЛОГІЧНІ СХЕМИ ВИРОБНИЦТВА КОНЦЕНТРОВА-
НИХ СОКІВ З ВИНОГРАДУ І ЯБЛУК НА ВІТЧИЗНЯНОМУ
ОБЛАДНАННІ…179
Сік яблучний концентрований освітлений…179
Особливості переробки винограду…180
Виробництво виноградного соку…181
Виробництво виноградного соку на підприємствах виноробної
промисловості...182
Сік виноградини концентрований освітлений…184
Виробництво виноградного соку прискореними способами…185
Асептичне консервування виноградного соку з використанням
виноробного обладнання…193
Підготовка емальованих ємкостей для зберігання соку-напів-
фабрикату в асептичних умовах…194
Розлив натурального виноградного соку на переобладнаних
виробничих лініях з наступною пастеризацією (з досвіду Із-
маїльського соковиноробного заводу Одеської області)…197
Технологічна лінія для виробництва натурального виноград-
ного соку…200
МАЛОВІДХОДНІ ТЕХНОЛОГІЇ…202
Лінія виробництва сухого пектину із яблучних вичавок…202
Технологія виготовлення харчового порошку з яблук…203
Виробництво барвників з відходів чорноплідної горобини…205
Лінія сушіння вичавок із плодів зерняткових порід…206
Лінія обробки кісточок…207
Переробка вторинної сировина…207
Переробка вичавок…209
Виноградне насіння і кормове борошно з вичавок…212
Переробка відходів з некондиційного винограду…213
ВИГОТОВЛЕННЯ СУХОФРУКТІВ…214
Сушильні агрегати…215
Сушіння інфрачервоним промінням…218
Сушіння методом сублімації…219
Нові способи сушіння фруктів…222
Особливості сушіння окремих видів плодів і ягід…224
Брикетування, пакування і зберігання сухофруктів…237
ТЕХНОХІМІЧНИЙ І МІКРОБІОЛОГІЧНИЙ КОНТРОЛЬ
ВИРОБНИЦТВА…239
Органолептичні методи визначення якості консервів… 240
Визначення основних фізико-хімічних показників…241
ОБЛІК ПРОДУКТІВ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ І ЯГІД…247
ТЕХНОЛОГІЧНІ РОЗРАХУНКИ ПРИ КОНСЕРВУВАННІ…248
Розрахунки потреб у різних видах тари в залежності від кількості
і видів консервів…256
Розрахунок кількості сірчистого газу та сірчистої кислоти…258
БІБЛІОГРАФІЧНИЙ СПИСОК…262
|
|
|
|
|
Відгуки читачів:
|
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
|
|
|