Олег Проців » Організація виробництва кошерного м'яса у Галичині кінця ХІХ – початку ХХ ст.: історико-методологічний аспект
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Організація виробництва кошерного м'яса у Галичині кінця ХІХ – початку ХХ ст.: історико-методологічний аспект

Стаття
Написано: 2018 року
Розділ: Історична
Твір додано: 08.05.2019
Твір змінено: 08.05.2019
Завантажити: pdf див. (777.3 КБ)
Опис: Краєзнавство. – 2018. – №4.


У статті висвітлено юдейські приписи, що визначали споживання кошерного м’яса. Описано гуманітарні аспекти при ритуальному забої тварин та вплив органів державної влади на гуманний забій тварин, призначених на ритуальний забій. Висвітлено нормативно-правову базу, яка врегульовувала правила забою при торгівлі кошерним м’ясом. Описано законодавчі акти, які регулювали ціни на кошерні продукти. Висвітлено ветеринарні аспекти при забої та торгівлі кошерним м’ясом. Проаналізовано практику правозастосування у виробництві та торгівлі кошерним м’ясом. Проведено аналіз цін на кошерне м’ясо та механізми їхнього регулювання під час воєнних конфліктів. Представлено фірми, які проводили торгівлю кошерною продукцією, та місця на ринках Львова, де була дозволена торгівля кошерним м’ясом. Висвітлено принципи організації забійних пунктів (різниць), які функціонували у Львові та Кракові. Описано методи фальсифікації кошерної харчової продукції, які застосовувались на території Галичини, та правозастосування влади щодо недопущення виробництва фальсифікату.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.