Інна Побережник » Алкогольні напої у традиційній культурі українського населення північної частини Буковини та Хотинського повіту Бессарабської губернії: історико-етнологічний аспект (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.)
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Алкогольні напої у традиційній культурі українського населення північної частини Буковини та Хотинського повіту Бессарабської губернії: історико-етнологічний аспект (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.)

Дисертація
Написано: 2010 року
Розділ: Наукова
Твір додано: 27.05.2024
Твір змінено: 27.05.2024
Завантажити: pdf див. (2.5 МБ)
Опис: Мета дисертаційного дослідження полягає у здійсненні системного
аналізу використання алкогольних напоїв у обрядовості та побуті українського
населення зазначеного регіону.
Дослідження мети передбачає вирішення наступних завдань:
- з’ясувати ступінь наукової розробки проблеми;
- простежити роль законодавства у веденні алкогольної політики Австро-
Угорською та Російською імперіями щодо території північної частини
Буковини та Хотинського повіту Бессарабської губернії у другій половині ХІХ
– на початку ХХ ст.;
- проаналізувати розвиток спиртово-горілчаної промисловості,
виноробства та пивоваріння, кількість виробленого алкоголю, його імпорт та
експорт, навести приклади змін цінової та градусної політики тощо;
- розкрити місце та значення корчми в традиційній культурі української
спільноти на території північної частини Буковини та Хотинщини;
- визначити роль та місце алкоголю у традиційній обрядовій культурі
(сімейна й календарна обрядовість) та побуті українців;
- окреслити негативну роль спиртних напоїв у соціально-економічному,
духовному та культурному житті українських громад.
Зміст: [натисніть, щоб розгорнути]
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.