Тетяна Оніпко » Господарська діяльність споживчої кооперації України в період нової економічної політики (1921–1928 рр.)
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Господарська діяльність споживчої кооперації України в період нової економічної політики (1921–1928 рр.)

Дисертація
Написано: 201 року
Розділ: Історична
Твір додано: 23.04.2024
Твір змінено: 23.04.2024
Завантажити: pdf див. (3.2 МБ)
Опис: Мета дослідження – здійснити комплексний аналіз історичного досвіду
господарської діяльності споживчої кооперації України в період нової
економічної політики (1921–1928 рр.), виявити позитивні надбання і складнощі
у співпраці радянської влади і кооперативних організацій у процесі вирішення
тогочасних соціально-економічних проблем.


9
Досягнення поставленої мети передбачає розв’язання таких
дослідницьких завдань:
– визначити рівень наукової розробки проблеми та перспективи для подальших
досліджень досвіду господарювання споживчої кооперації в конкурентній
боротьбі за споживача з приватними і державними підприємствами в ринковій
економіці 1920-х років;
– охарактеризувати основні групи джерел;
– обґрунтувати методологічну основу дослідження;
– на основі комплексного аналізу різних груп джерел і введення у науковий обіг
нових або маловідомих документів дослідити внесок споживчої кооперації
УСРР у вирішення соціально-економічних проблем у роки непу;
– проаналізувати особливості політики радянської держави щодо торговельної
галузі споживчої кооперації у процесі її еволюції від товарообміну в перші роки
непу до монопольного становища на внутрішньому ринку наприкінці 1920-х
років;
– показати суть та результати політики більшовиків щодо регулювання
торговельних взаємовідносин споживчої кооперації з державною промисловістю;
– охарактеризувати причини і наслідки впливу держави на ціноутворення
торговельної галузі споживчої кооперації;
– висвітлити внесок торговельної галузі споживчої кооперації у забезпечення
членів кооперативів продуктами харчування і товарами першої необхідності в
роки непу;
– розглянути особливості заготівельної діяльності споживчих товариств та їх
спілок щодо забезпечення внутрішнього ринку продуктами харчування та
промисловості сировиною;
– виявити причини посилення регулюючого впливу держави на заготівельну
галузь споживчої кооперації впродовж другої половини 1920-х років;
– з’ясувати позицію більшовиків щодо оптимізації експортних заготівель
споживчої кооперації України у 20-і роки ХХ ст.;


10
– розкрити значення виробничого потенціалу споживчої кооперації в економіці
України в контексті промислової політики радянської держави на різних етапах
непу;
– дослідити хлібопекарську промисловість споживчої кооперації УСРР та її
роль у завоюванні кооператорами хлібного ринку протягом 1920-х років;
– висвітлити досвід налагодження споживчою кооперацією України
громадського харчування з метою подолання голоду та його наслідків
упродовж 1921–1923 років;
– показати внесок закладів громадського харчування споживчої кооперації у
продовольче забезпечення міського населення та працівників промислових
новобудов в умовах запровадження госпрозрахунку (1924–1928 рр.);
– сформулювати відповідні практичні рекомендації щодо оптимізації
господарської діяльності споживчої кооперації України для вдосконалення
внутрішнього ринку, поліпшення обслуговування населення і посилення позицій у
міжнародній торгівлі.
Зміст: [натисніть, щоб розгорнути]
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.