Опис: |
Овочеві та фруктові рецепти: Пер. з рос.— К.: 0-32 Будівельник, 1993.— 96 с.
ISBN 5-7705-0596-6
Понад 150 овочевих і більш як 100 фруктових рецептів пропонує читачам ця книга. Вона відрізняється від багатьох наявних на цю тему видань, оскільки рекомендує рецепти німецької кухні. Кожна господиня знайде тут корисні поради щодо приготування перших та других страв, а також солодких і.десерту: пудингів, коктейлів, мусів, тортів, тістечок. Розповідається про те, як зберегти харчову цінність продуктів, знайти вдале їх поєднання і таким чином приготувати корисні, оригінальні та смачні страви. Розрахована на найширше коло читачів. |
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
ЗМІСТ
Вступ...................................... З
СТРАВИ З ОВОЧІВ............................ 5
ШПИНАТ..................................... 5
Салат з сирого шпинату ...... 5
Суп з шпинату........................... 5
Гарнір з шпинату........................ 6
Шпинат по-селянськи..................... 6
Шпинат, тушкований з м’ясом .... 6
Шпинат, запечений з ковбасою ... 7
Оладки з шпинату із картоплею ... 7
Омлет з шпинатом........................ 7
БОТВИННЯ БУРЯКА............................ 7
Салат з ботвиння буряка................. 8
Ботвиння буряка з шинкою в соусі . . 8
Ботвйння буряка, тушковане з картоплею і м’ясом...................... 8
БУРЯК ..................................... 8
Салат із буряків з яблуками .... 9
Буряк із сиром.......................... 9
Компот з буряка......................... 9
Ікра з буряків.......................... 9
Буряк тушкований........................ 9
Садат з буряків із листочками м’яти . . 10
Борщ................................... 10
КОЛЬРАБІ.................................. 10
Салат з кольрабі....................... 10
Тушкована кольрабі..................... 11
Кольрабі, тушкована з морквою ... 11
Фарширована кольрабі................... 11
Кольрабі з томатним соусом .... 11
Кольрабі з шинкою...................... 12
Кольрабі, обсмажена шматочками . . 12
білокачанна капуста ..... 12
Салат із свіжої білокачанної капусти . 12
Капуста з ковбасою..................... 13
Щі з свіжої капусти з рибою .... ІЗ
86
Кисло-сблодка капуста по-баварськи . 13
Капуста по-мисливська...................... 13
Голубці.................................... 14
Фарширований «капустяний качан» . . 14
Капуста, смажена шматочками ... 15
Галушки з капусти......................... 15
Капуста з бараниною....................... 15
Асорті з капусти та овочів................. 15
Вареники з капустою........................ 16
Савойська капуста з томатним соусом . 16
Салат з кислої капусти..................... 17
Кисла капуста по-угорськи.................. 17
Кисла капуста, обсмажена з кмином . . 17
Гуляш по-сегедськи......................... 17
Кисла капуста з ліверною ковбасою . . 18
ЧЕРВОНОКАЧАННА КАПУСТА ... 18
Гарнір з червонокачанної капусти . . 18
Червонокачанна капуста з яблуками . 18
Голубці з червонокачанної капусти . . 18
БРЮССЕЛЬСЬКА КАПУСТА....................... 19
Брюссельська капуста в майонезі... 19
Гарнір з брюссельської капусти ... 19
Суп з брюссельської капусти з м’ясом............................ 19
ЦВІТНА КАПУСТА............................. 20
Цвітна капуста з морквою................... 20
Салат з цвітної капусти.................... 20
Суп з цвітної капусти...................... 20
Суп з цвітної капусти з рисом .... 21
Цвітна капуста з рибою..................... 21
Цвітна капуста під голландським • соусом.............................. 21
Цвітна капуста з ковбасою........... 21
Запечена цвітна капуста.................... 22
Цвітна капуста, смажена у фритюрі. . 22
Цвітна капуста під соусом бешамель . 22
Цвітна капуста з картоплею в яйці . . 22
Цвітна капуста з помідорами .... 23
МОРКВА..................................... 23
Салат з моркви............................. 23
Пікантна морква ........................... 23
Солодкий морквяний суп..................... 23
Бутерброди з морквою....................... 24
Морква тушкована (для гарніру) . . 24
87
Морква, тушкована з помідорами ... 24
Закуска із моркви з ковбасою .... 24
«Коричнева> морква................. 24
Смажена морква..................... 25
Морквяні сосиски................... 25
Тушкована морква з м’ясом .... 25
Морква з квасолею.................. 25
Млинчики з морквою................. 26
СПАРЖА ............................... 26
Спаржа з лимонним соком............ 26
Салат із спаржі -.................. 26
Суп із спаржі...................... 27
Спаржа в соусі............... 27
Спаржа з вершковим маслом .... 27
ЗЕЛЕНИЙ ГОРОШОК................. 27
Горошок з маслом.............. 28
Горошок з рисом (для гарніру) ... 28
Горошок з ковбасою........... 28
Пюре з горошку із шпиком........... 29
ОГІРКИ........................... . 29
Салат з огірків з кефіром.......... 29
Огіркові кубйки............... 29
Огірки з кропом і маслом........... ЗО
Фаршировані огірки................. ЗО
Огірки, запечені з кукурудзяними . . . пластівцями........................ ЗО
СЕЛЕРА ............................... ЗО
Селера з лимонним соком............ 31
Салат із селери.................... ЗІ
Суп із селери...................... 31
Пікантна страва з селери ..... 31
Селера з яблуками .'...............’ЗІ
Фаршироване селера................. 32
Смажена селера..................... 32
Ковбаски з селери.................. 32
Селера, смажена з яйцем... 33,
Селера на десерт................. 33
ПОМІДОРИ ........... 33
Салат з помідорів з олією . . . . . 33
Салат з помідорів зі сметаною . . .34
Томатний суп...................... 34
Строкатий (комбінований) томатний . суп . ............................. 34
Солодкий томатний суп .... 35
88
Томатний соус по-угорськи ... 35
Холодний томатний соус. ... 35
Помідори з овочами та грибами ... 35
Помідори з овочами у м’ясному «кільці» .... 36
Галушки з помідорами . . 36
М’ясо з помідорами . 36
Риба з помідорами 37
Фаршировані помідори 37
Помідори з підсмаженою кірочкою 38
Помідори, запечені з рисом................. 38
Яєчня з помідорами......................... 38
Бутерброди з помідорами.................... 38
СОЛОДКИЙ БОЛГАРСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ . 39
Салат з сирого перцю....................... 39
Салат з сирого перцю, з помідорами в майонезі........................... 39
Овочева суміш з перцю та помідорів . . 39
Перець з тушкованою картоплею . . . . 40
Паприкаш........................... 40
Омлет з обсмаженим перцем та . . . помідорами............................ 40
Перечна приправа...................... 40
Перець із смаженою картоплею . . 41
ГАРБУЗ . . 41
Гарбуз із фруктами . . . . 41
Салат з гарбуза 41
Солодкий суп з гарбуза . . . 41
Суп з гарбуза . 42
Гарбуз із м’ясом........................... 42
Гарбуз в томатному соусі .... 42
Гарбуз із сиром............................ 42
Гарбуз із кислою капустою. . . . .., 43
Пиріг з гарбузом........................... 43
БРУКВА .................................... 43
Бруква, тушкована з капустою ... 43
Суп з брукви з м’ясом...................... 43
Бруква, тушкована з картоплею . . . . 44 '
ЦИБУЛЯ 44
_ Суп з цибулі . 44
Цибульний суп по-французьки 45
Цибуля, тушкована з кмином 45
Цибуля, тушкована з помідорами 45
Глазурована цибуля 45
89
Смажена цибуля......................... 46
Соус з цибулею......................... 46
Картопляний пиріг з цибулею .... 46
ЦИБУЛЯ-ПІР........................... 46
Салат із сирої цибулі пору з . . . . яблуками............................... 47
Салат із- сирої цибулі-пору з сиром . . 47
Салат із цибулі-пору з ковбасою ... 47
Цибуля-пір у білому соусі.............. 47
Цибуля-пір з вершковим маслом. . . 47
Цибуля-пір з грибами................... 48
Цибуля-пір, запечена з яйцем ... 48
Цибуля-пір, тушкована з рибою ... 48
Цибуля-пір з м’ясом .'................. 48
СТРАВИ ІЗ СУМІШІ РІЗНИХ ОВОЧІВ . 49
Строкатий літній салат............. 49
Зимовий салат ......................... 50
Мінестроне (італійський овочевий суп)................................ . 50
Страва з Пихельштайна.................. 50
М’ясо по-ірландськи.................... 51
Бігош.................................. 51
Овочеве асорті з ковбасою.............. 51
Капуста цвітна з бобами свіжими шаткованими............................ 51
Картопля «О гратен*.................... 52
Морква (каротель) і зелений горошок, запечені з рисом та сиром... 52
СТРАВИ З ПЛОДІВ ТА ЯГІД .... 53
РЕВІНЬ................................... 53
Компот з ревеню ... . .53
Ревінь з яєчною підливкою . . . . 53
.Ревінь із збитими білками....... 54
Крем з ревеню.......................... 54
Желе з ревеню.......................... 54
Суп з ревеню........................... 54
Пиріг з ревенем........................ 55
АГРУС ................................... 55
Агрус з кефіром................... 55 л
Агрус з охолодженим молоком .... 56
Агрус з яблучним соком або вином . . 56
Компот з агрусу.................. 56
Бісквіт з агрусом.................56
90
Рис з агрусом............................... 57
Соус з агрусу до солодких страв ... 57
Суп з агрусу................................ 57
Гострий соус з агрусу до м’ясних страв................................ 57
Агрус, запечений з рисом............ 58
Духовий пиріг з агрусу..........*. 58
ПОЛУНИЦІ............................... 58
Полуниці з молоком...................... 59
Полуниці з молоком і вином.............. 59
Молочний суп з полуницями .... 59
Полуничний «сніг»....................... 59
Крем з полуниць з кефіром............... 60
Полуниці з сиром........................ 60
Рисова каша з полуницями................ 60
Полуничний пудинг......................., 60
Мигдалевий пудинг з полуницями . . 60
Заморожений полуничний коктейль . . 61
Компот з полуниць....................... 61
Манний пудинг з полуничним компотом 61
Полуниці на рожні....................... 62
Полуничні грінки............................ 62
Полуничні коржики........................... 62
Полуничні тістечка.......................... 63
Полуниці у глиняному горщику ... 63
МАЛИНА ТА ОЖИНА............................ 63
Ягідний мус..............................63
Малина або ожина з молоком .... 63
Ягідний «сніг».......................... 64
Бісквітні тости з малиною............... 64
Тістечка з горіхами та малиною ... 64
Пиріг з малиною............................ 64
Тістечка з ожиною....................... 65
СМОРОДИНА ТА ПОРІЧКИ...................... 65
Смородина з молоком ... . . 66
Смородина з медом і мигдалем . . 66
Порічковий «сніг»....................... 66
Мигдалеві тістечка з смородиною ... 66
Крем з смородини ........................... 67
Компот з смородини...................... 67
Суп з смородини......................... 67
Смородина з сиром....................... 67
Шарлотка з смородиною................... 68
Запіканка з локшини з смородиною . . 68
Духовий пиріг з смородиною .... 69
91
ЧОРНИЦІ............................. 69
Чорниці з холодним молоком .... 69
Компот з чорниць................. 69
Крем з чорниць................... 69
Пудинг з чорницями............... 70
Чорниці з пластівцями............ 70
Чорниці по-шведськи.............. 70
Пампушки а чорницями................ 71
Духовий чорничний пиріг з рисом ... 7Г
Сухарний пиріг з чорницями .... 71
ВИШНІ . , . ................. 72
Вишні з молоком.................. 72
Вишневий компот.................. 72
Манний пудинг з вишнями.......... 72
Вишневий коктейль................ 72
Вишні у яблучному вині........... 73
Сухарний торт з вишнями.......... 73
Пудинг з вишнями................. 73
Тости з вишнями.................. 74
Вишневий суп..................... 74
Вишневий кисіль.................. 74
Рисова запіканка з вишнями .... 75
Млинці з вишнями................. 75
Рисові омлети з вишнями.......... 76
Вишневі рулетики................. 76
Вишнева запіканка................ 76
Швабський пиріг з вишнями .... 77
Сирний пиріг з вишнями........... 77
Пиріг з сиром і вишнями.......... 77
Манна запіканка з вишнями .... 78
АБРИКОСИ............................ 78
Компот з абрикосів............... 78
Суп з абрикосів................ 78
Коктейль з сушених абрикосів .... 79
Манний пудинг з абрикосами .... 79
ПЕРСИКИ............................. 79
Персики з цукром і яйцями........ 79
Фруктовий суп з персиків......... 80
Рисова каша з персиками.......... 80
Бісквітні тости з персиками...... 80
Компот з персиків ....'.... 80
Суфле з персиків . . .81
Персики в тісті . 81
92
ГРУШІ ............................... 81
Компот з груш...................... 82
Груші у винному соусі ...... 82
Груші в клярі . . ................. 82
Манний пудинг з грушами ...... 82
Суп з груш .... .... 83
Груші, фаршировані м’ясом ... 83
Хлібна запіканка з грушами . 84
Пікантна страва з груш............. 84
Груші «Ришельє» ... ... 84
|