Анна Кривенко » Селекція і трансфер київських сортів пшениці
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Селекція і трансфер київських сортів пшениці
Праця
|
|
|
Розділ: |
Наукова |
|
Твір додано: |
08.03.2025 |
|
Твір змінено: |
08.03.2025 |
|
Завантажити: |
pdf
див.
(15.8 МБ)
|
|
Опис: |
Селекція і трансфер київських сортів пшениці / В.В. Швартау (ред.); В.В. Вакуленко та ін.; НАН України, Ін-т фізіоло
гії рослин і генетики НАН України. Київ: Академперіодика,
2024. —248 с.
ISBN 978-966-360-509-8
Уперше висвітлено історію і традиції щорічних міжнародних та регіо
нальних науково-практичних конференцій «День поля», які від 2005 р.
проводять Інститут фізіології рослин і генетики (ІФРГ) НАН України, До
слідне сільськогосподарське виробництво ІФРГ НАН України та базові гос
подарства Вінницької, Волинської, Житомирської, Одеської областей. Роз
глянуто найважливіші інноваційні здобутки ІФРГ, які є гарантією
продовольчої безпеки України, особливо в умовах глобальних змін клімату
та воєнного стану. Наведено описи унікальних сортів пшениці озимої,
проаналізовано новітні технології їх вирощування. Книга розрахована на
широке коло спеціалістів-аграріїв, докторантів, аспірантів, студентів, нау
ковців аграрного, біологічного, економічного та історичного профілю. |
|
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
ВІД НАУКОВОГО РЕДАКТОРА......................................................................................3
ВСТУП..................................................................................................................................................5
КРАЩИХ СОРТІВ І ГІБРИДІВ Я НЕ ЗНАЮ… (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2005)..........................9
ХЛІБ — ТО СВЯТЕ. ОТЖЕ, СВЯТУ СПРАВУ РОБЛЯТЬ СЕЛЕКЦІОНЕРИ
(ДЕНЬ ПОЛЯ — 2008)....................................................................................................................19
КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2009)...............................................................30
СОРТИ, ЩО ТВОРЯТЬ ЧУДЕСА.............................................................................................. 41
СТРАТЕГІЯ ВЕЛИКОГО ХЛІБА (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2010)................................................... 46
КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ ТІШАТЬ УРОЖАЄМ (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2011)..........................58
КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ НА ПОЛЯХ УКРАЇНИ (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2012)........................63
ЧИСТЕ ЗОЛОТО КИЇВСЬКИХ ПШЕНИЦЬ (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2013)............................ 70
МАЙБУТНЄ ЗА НОВИМИ СОРТАМИ ЗОЛОТИХ КИЇВСЬКИХ ПШЕНИЦЬ
(ДЕНЬ ПОЛЯ — 2014)................................................................................................................... 83
КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ — КЛЮЧ ДО УСПІХУ В РУКАХ АГРОНОМА (ДЕНЬ
ПОЛЯ — 2015).................................................................................................................................. 97
КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ — НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ
УКРАЇНИ (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2016)..................................................................................... ...... 116
КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ — ЗА АМЕРИКАНСЬКІ ГРОШІ (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2017).....139
ХЛІБ — ЦЕ НАША НАФТА, І НАВІТЬ БІЛЬШЕ НІЖ НАФТА (ДЕНЬ ПОЛЯ —
2018)................................................................................................................................................... 164
НАБЛИЖАЮЧИСЬ ДО ПЛАНКИ 100 (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2019).................................. 172
ВТІЛИТИ МРІЮ ХЛІБОРОБА (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2020)...................................................... 179
ПРО КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ РОЗПОВІДАЮТЬ ХЛІБОРОБИ УКРАЇНИ (ДЕНЬ
ПОЛЯ — 2021)................................................................................................................................ 185
ХЛІБ — ЦЕ «ЗБРОЯ» МИРУ (ДЕНЬ ПОЛЯ — 2022)........................................................194
КИЇВСЬКІ ПШЕНИЦІ — МИРНА ЗБРОЯ В РУКАХ АГРОНОМА (ДЕНЬ ПО
ЛЯ — 2022).......................................................................................................................................197
ВИСНОВКИ ТА УЗАГАЛЬНЕННЯ.........................................................................................203
РЕКОМЕНДАЦІЇ ВИРОБНИЦТВУ........................................................................................210
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ............................................................................... 212
ДОДАТКИ.......................................................................................................................................217
ІМЕННИЙ ПОКАЖЧИК........................................................................................................... 245
|
|
|
|
|
Відгуки читачів:
|
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
|
|
|