Петро Кононков » Основи агротехніки польових і овочевих культур. Навчальний посібник для учнів 9—10 класів сільської школи
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Основи агротехніки польових і овочевих культур. Навчальний посібник для учнів 9—10 класів сільської школи
Посібник
|
|
|
Написано: |
1987 року |
|
Розділ: |
Навчальна |
|
Твір додано: |
10.09.2023 |
|
Твір змінено: |
10.09.2023 |
|
Завантажити: |
djvu
(34.8 МБ)
|
|
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
Передмова З
Розділ І. Грунт, його родючість. Система обробітку грунту під польові та овочеві культури
§ 1. Поняття про грунт та його родючість 5
§ 2. Фізичні й агротехнічні властивості грунту 9
§ 3. Поживний режим грунту 11
§ 4. Обстеження й оцінювання грунтів 13
§ 5. Характеристика грунтів України 15
§ 6. Обробіток грунту 17
§ 7. Системи обробітку грунту під ярі й озимі культури 21
§ 8. Мінімальний обробіток грунту 24
§ 9. Особливості меліорації грунтів 25
§ 10. Особливості обробітку грунту під овочеві культури 27
Розділ II. Добрива, їхні властивості і внесення під польові та овочеві культури
§ 11. Мінеральне живлення рослин та його регулювання 28
§ 12. Органічні добрива, властивості та значення їх ЗО
§ 13. Мінеральні добрива 32
§ 14. Система застосування добрив 34
§ 15. Особливості внесення добрив під польові культури 36
§ 16. Унесення добрив під овочеві культури 38
§ 17. Охорона навколишнього середовища 40
Розділ III. Сільськогосподарські культури і прийоми вирощування їх
§ 18. Польові культури 44
§ 19. Основні закони землеробства 47
§ 20. Овочеві культури 48
§21. Показники якості посівного матеріалу 52
§ 22. Основні прийоми догляду за польовими культурами. Агротехнічний
план вирощування сільськогосподарських культур 60
§ 23. Агротехніка вирощування овочевих культур 63
§ 24. Боротьба з бур’янами 65
§ 25. Захист польових культур від шкідників і хвороб 71
§ 26. Методи боротьби із шкідниками і хворобами польових культур 75
§ 27. Захист овочевих культур від шкідників і хвороб 79
§ 28. Методика польового досліду 84
Розділ IV. Сучасні системи землеробства і сівозміни
§ 29. Поняття про систему землеробства 92
§ ЗО. Сівозміни 94
§ 31. Класифікація сівозмін 95
270
Розділ V. Агротехніка основних польових культур
§ 32. Особливості зернових культур 101
§ 33. Озимі зернові культури (пшениця, жито, ячмінь) 105
§ 34. Інтенсивна технологія вирощування озимих культур 112
§ 35. Особливості сортової агротехніки (на прикладі озимої пшениці) 1 14
§ 36. Ярі зернові культури 117
§ 37. Кукурудза 119
§ 38. Інтенсивна технологія вирощування кукурудзи 123
§ 39. Круп’яні культури 126
§ 40. Зернобобові культури 128
§ 41. Горох і соя -. . 129
§ 42. Картопля 136
§ 43. Коренеплоди 142
§ 44. Цукровий буряк 143
§ 45. Льон-довгунець 151
§ 46. Соняшник 154
§ 47. Кормові трави 160
Розділ VI. Агротехніка основних овочевих культур у відкритому грунті
§ 48. Капуста 164
§ 49. Помідор 170
§ 50. Інтенсивна технологія вирощування помідора 171
§ 51. Баклажан 178
§ 52. Столові коренеплоди 180
§ 53. Цибуля й часник 187
§ 54. Огірок 195
§ 55. Баштанні культури 201
Розділ VII. Збирання і зберігання врожаю польових та овочевих культур
§ 56. Збирання врожаю зернових культур 206
§ 57. Ступені стиглості та особливості збирання овочів 210
§ 58. Зберігання і переробка овочів 213
§ 59. Санітарні вимоги і безпека праці під час переробки овочів . . . . 216
Розділ VIII. Основи насінництва
§ 60. Поняття про систему насінництва 217
§ 61. Система насінництва польових культур 220
§ 62. Агротехніка насінництва польових культур 224
§ 63. Система насінництва овочевих культур 227
§ 64. Агротехніка насінництва основних овочевих культур 228
Розділ IX. Агротехніка овочевих культур у захищеному грунті
§ 65. Види захищеного грунту 238
§ 66. Культурозміни в овочевих теплицях 241
§ 67. Агротехніка огірка і помідора в теплицях на земляних грунтах . . 245
§ 68. Агротехніка зеленних культур у захищеному грунті 248
§ 69. Гідропонний метод вирощування овочів 250
Розділ X. Основи економіки й організації рільництва
§ 70. Види галузей та особливості планування 252
§ 71. Технологічні карти для вирощування сільськогосподарських культур 255
§ 72. Поняття про організацію, нормування та облік праці 260
§ 73. Оплата праці в рільництві 264
§ 74. Поняття про собівартість та рентабельність сільськогосподарської продукції 265
§ 75. Особливості планування та організації праці в учнівській виробничій бригаді 267
|
|
|
|
|
Відгуки читачів:
|
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
|
|
|