Вячеслав Братішко » Біобутанол: продуценти, субстрати, культивування та відновлення
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Біобутанол: продуценти, субстрати, культивування та відновлення

Праця
Розділ: Наукова
Твір додано: 11.01.2025
Твір змінено: 11.01.2025
Завантажити: djvu (17.7 МБ) pdf див. (15.3 МБ)
Опис:

У монографії відображено сучасний рівень знань із різних шляхів отримання біобутанолу. Висвітлено загальні питання наукових основ отримання бутанолу шляхом мікробіологічного синтезу в лабораторних умовах та промисловості, історію виникнення та розвитку, специфіку та можливості його отримання. Схарактеризовано продуценти, субстрати та обладнання. Розглянуто шляхи біосинтезу бутанолу в мікроорганізмах та їх регулювання, принципи та способи підвищення продуктивності штамів, визначення перспективних штамів для промисловості, а також можливості підвищення накопичення розчинника, зокрема й модифікацію штамів методами генної інженерії. Описано приклади використання відходів як сировини для отримання біобутанолу та ступінь їхньої біоконверсії.
Підсумовано результати власних досліджень авторів щодо отримання нових штамів- продуцентів бутанолу роду Clostridium, їх ідентифікації класичними фізіолого-морфологічними і генетичними методами з подальшим вивченням характеристик та біологічних особливостей. Показано можливість використання нехарчової сировини як субстрату для культивування, проведено порівняння різних методів попередньої підготовки сировини та їхній вплив на накопичення бутанолу у культуральній рідині. Наведено проблеми зберігання штамів-продуцентів та визначено середовище дня захисту мікроорганізмів під час ліофільного висушування.
Для широкого кола наукової спільноти, науково-педагогічних працівників, студентів, аспірантів, фахівців-біотехнологів, може бути використана у навчальному процесі, під час підготовки фахівців з біотехнології — бакалаврів, магістрів, докторів філософії.
Зміст: [натисніть, щоб розгорнути]
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.