Опис: |
У монографії розглянуто аспекти формування якості асортименту дієтичних добавок на основі харчової крові та рослинної сировини – «Редгем», «Калгем», «Фітогем», які містять стабілізоване гемове залізо та мають певні споживні властивості. Доведено, що введення нових дієтичних добавок до складу фруктово-ягідних начинок та тиражованого ірису сприяє збагаченню виробів гемовим залізом і дає можливість формувати асортимент кондитерських виробів для масового та лікувально-профілактичного харчування.
Рекомендовано для науковців та практичних фахівців галузі, а також аспірантів та студентів, які проводять наукові дослідження з формування якості продуктів протианемічного спрямування.
|
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ 5
ВСТУП 6
РОЗДІЛ 1. АНАЛІЗ АСОРТИМЕНТУ ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК, ЩО МІСТЯТЬ ЗАЛІЗО, ТА КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ, ЗБАГАЧЕНИХ МІКРО- ТА МАКРОНУТРІЄНТАМИ
10
1.1. Характеристика асортименту дієтичних та харчових добавок, що містять залізо
10
1.2. Аналіз розвитку ринку кондитерських виробів, збагачених мікро- та макронутрієнтами, в Україні
24
1.3. Напрями формування асортименту кондитерських виробів із підвищеними споживними властивостями та збагачених залізовмісними добавками
31
РОЗДІЛ 2. НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ЗАКОНОМІРНОСТЕЙ ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ ДІЄТИЧНИХ ДОБАВОК НА ОСНОВІ ХАРЧОВОЇ КРОВІ ТА РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ
43
2.1. Обгрунтування рецептурного складу дієтичних добавок із харчової крові та рослинної сировини
45
2.2. Визначення закономірностей формування якості дієтичних добавок під впливом параметрів технологічного процесу
45
2.3. Дослідження товарознавчих показників якості асортименту дієтичних добавок «Калгем», «Редгем», «Фітогем»
56
2.4. Визначення раціональних режимів та термінів зберігання дієтичних добавок «Калгем», «Редгем», «Фітогем»
71
2.5. Дослідження антианемічних властивостей дієтичних добавок «Редгем», «Фітогем», «Калгем» на біологічних об’єктах – білих щурах
82
РОЗДІЛ 3. ТОВАРОЗНАВЧІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ЯКОСТІ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ, ЩО МІСТЯТЬ ГЕМОВЕ ЗАЛІЗО
84
3.1. Товарознавча характеристика фруктово-ягідних начинок із дієтичними добавками «Редгем», «Калгем», «Фітогем»
86
3.1.1. Вплив дієтичних добавок на показники якості фруктово-ягідних начинок, збагачених гемовим залізом
86
3.1.2 Товарознавча характеристика фруктово-ягідних начинок, збагачених гемовим залізом у процесі зберігання
102
3.2. Формування якості та характеристика споживних властивостей солодких плиток (типу ірис), збагачених дієтичними добавками «Редгем», «Фітогем» та «Калгем»
106
3.2.1. Вплив дієтичних добавок на показники якості солодких плиток (типу ірис), збагачених гемовим залізом
107
3.2.2. Вплив режимів тиражування на структурно-механічні характеристики та збереження форм гемоглобіну в солодких плитках «Каленгемчик», «Редгемчик» та «Фітогемчик» 117
3.2.3. Товарознавча характеристика солодких плиток «Каленгемчик», «Редгемчик» та «Фітогемчик» і визначення термінів їх зберігання та пакування 121
РОЗДІЛ 4. КОМПЛЕКСНА ТА ІНТЕГРАЛЬНА ОЦІНКИ ЯКОСТІ СОЛОДКИХ ПЛИТОК ТА ФРУКТОВО-ЯГІДНИХ НАЧИНОК,ЩО МІСТЯТЬ ГЕМОВЕ ЗАЛІЗО 137
ВИСНОВКИ 151
СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 154
|