Відновлено доступ до файлів та додано нові функції - Новини
В нас гарні новини. Файли, доступ до яких раніше був вимушено призупинений через брак місця на сервері, знову доступні у Чтиві.
Тепер файли, які були додані у Чтиві раніше, зберігається в «архівному» схроні (shron2.chtyvo.org.ua) й теоретично можуть бути певні помилки з доступом до них та/або з завантаженням цих файлів. Тож якщо у Вас виникають помилки з файлами — повідомляйте нас про помилки.

Крім того, тепер доступне читання файлів txt просто з сайту, за допомогою служби Google Docs (потрібно тиснути посиланння «див.» біля посилання на завантахення файлу txt).

Також за допомогою служби Google Search впроваджено зручний пошук по Чтиву, який шукає як у довідкових статтях, назвах творів/авторів, описах та змісті творів, так і у текстах файлів pdf та doc.

Додатково також є можливість пошуку по «корпусу української мови» по всіх можливих текстах творів, які є у Чтиві. За корпусом можна дізнаватися, чи існує слово в українській мові і як воно зазвичай вживається. Саме корпусом користуються укладачі сучасних словників. Функція впроваджена завдяки проекту Korpus.org.ua та буде помічною для філологів, редакторів, мовознавців.