Марина Гримич » Ізоморфність українського кулінарного фольклору в українсько-канадському та українсько-бразильському діаспорних середовищах
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Ізоморфність українського кулінарного фольклору в українсько-канадському та українсько-бразильському діаспорних середовищах

Стаття
Написано: 2010 року
Розділ: Наукова
Твір додано: 12.02.2018
Твір змінено: 12.02.2018
Завантажити: pdf див. (238,2 КБ)
Опис: Етнічна історія народів Європи: Збірник наукових праць. Випуск 32. – К., 2010.


У статті досліджуються процеси, що відбувалися і відбуваються в українських спільнотах Канади і Бразилії в сфері народної кулінарії. Виявлено, що досі українські страви в згаданих діаспорних середовищах за рецептурою цілком ізоморфні до материнських "оригіналів". Це стосується таких страв, як вареники, голубці, а також обрядового меню на Різдво та Паску. Разом з тим, культурний контекст приготування і вживання традиційних страв є дещо інакшим.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.