Вольфґанґ Шивельбуш » Смаки раю: Соціяльна історія прянощів, збудників та дурманів
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Смаки раю: Соціяльна історія прянощів, збудників та дурманів

Праця
Написано: 2007 року
Розділ: Історична
Твір додано: 13.06.2014
Твір змінено: 12.06.2023
Завантажити: pdf див. (21.8 МБ)
Опис: Вольфґанґ Шивельбуш Смаки раю: Соціяльна історія прянощів, збудників та дурманів. — К.: Критика, 2007. — 255 с. — ISBN 966-8978-05-6. — Наклад 2000 прим.


Книжка німецького історика Вольфґанґа Шивельбуша розповідає не просто історію прянощів, збудників та інших речовин, які люди ковтають або вдихають, щоб отримати приємні відчуття. Що важливіше, вона ставить питання: як ці речовини вплинули на хід історії? Як сталося, що в певні часи нові харчові предмети розкоші з’являлися в Европі? Чи були кава, чай і тютюн лишень випадковими наслідками колоніяльних відкриттів? А може, вони задовольняли потребу в нових засобах насолоди, раніше відсутніх?

Книжка видана модифікованим правописом цього видавництва.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.