Вольфґанґ Шивельбуш » Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (2016)
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (2016)

Праця
Написано: 2016 року
Розділ: Історична
Твір додано: 13.10.2018
Твір змінено: 12.06.2023
Завантажити: fb2.zip (5.3 МБ) pdf див. (15.6 МБ)
Опис: Шивельбуш В.
Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів / Вольфґанґ Шивельбуш ; пер. з нім. – к. : Ніка-Центр ; Львів : Видавництво анетти антоненко, 2016. – 256 с.
ISBN 978-966-521-678-0 (Ніка-Центр)
ISBN 978-617-7192-48-9 (Видавництво анетти антоненко)
книжка знаного німецького історика науки та культури Вольфґанґа Шивельбуша присвячена не так історії найвідоміших і найуживаніших спецій, як-от перець, чай, кава, тютюн тощо, як тому впливові цих засобів насолоди, який вони справляли протягом віків, починаючи від доби Середньовіччя, на загальний поступ людства, тому особливому місцю, яке вони посідали в культурному й економічному житті Європейського континенту. автор зводить докупи величезну кількість фактів, подеколи зовсім невідомих, аби розгорнути цікаву історію завезених і створених в Європі «речовин насолоди», аби покликати у мандрівку хмільними середньовічними трапезними залами, першими кав’ярнями часів реформації, будуарами іспанської аристократії, де ранками чути запах гарячого шоколаду, німецькими шинками та англійськими джин-барами, опіумними притонами та багатьма іншими місцями, де люди, збираючись, уживали ці привабливі зілля та трунки.
Для широкого кола читачів, що цікавляться глобальними питаннями розвитку людства.
Зміст: [натисніть, щоб розгорнути]
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.