Вольфґанґ Шивельбуш » Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (2016)
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (2016)

Праця
Написано: 2016 року
Розділ: Історична
Твір додано: 13.10.2018
Твір змінено: 30.09.2024
Завантажити: Файли вилучено з бібліотеки на запит власника авторських прав.
Опис: книжка знаного німецького історика науки та культури Вольфґанґа Шивельбуша присвячена не так історії найвідоміших і найуживаніших спецій, як-от перець, чай, кава, тютюн тощо, як тому впливові цих засобів насолоди, який вони справляли протягом віків, починаючи від доби Середньовіччя, на загальний поступ людства, тому особливому місцю, яке вони посідали в культурному й економічному житті Європейського континенту. автор зводить докупи величезну кількість фактів, подеколи зовсім невідомих, аби розгорнути цікаву історію завезених і створених в Європі «речовин насолоди», аби покликати у мандрівку хмільними середньовічними трапезними залами, першими кав’ярнями часів реформації, будуарами іспанської аристократії, де ранками чути запах гарячого шоколаду, німецькими шинками та англійськими джин-барами, опіумними притонами та багатьма іншими місцями, де люди, збираючись, уживали ці привабливі зілля та трунки.
Для широкого кола читачів, що цікавляться глобальними питаннями розвитку людства.

Шивельбуш В. Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів / Вольфґанґ Шивельбуш; пер. з нім. – к.: Ніка-Центр; Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2016. – 256 с.
ISBN 978-966-521-678-0 (Ніка-Центр)
ISBN 978-617-7192-48-9 (Видавництво анетти антоненко)
Зміст: [натисніть, щоб розгорнути]
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.