Володимир Сергійчук » Шляхи формування української ідентичності і державності: автохтонне хліборобство та глибока духовність
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Шляхи формування української ідентичності і державності: автохтонне хліборобство та глибока духовність
Стаття
|
|
|
Написано: |
2017 року |
|
Розділ: |
Історична |
|
Твір додано: |
16.06.2020 |
|
Твір змінено: |
16.06.2020 |
|
Завантажити: |
pdf
див.
(235.1 КБ)
|
|
Опис: |
Народна творчість та етнологія: №4 / НАН України, ІМФЕ ім. М.Т.Рильського. – К., 2017.
У статті акцентується увага на тому, що творення української нації, яка сформувала в другій половині ІХ ст. власне державне утворення із центром у Києві, відбувалося під впливом розвиненого хліборобства. Цьому сприяли природно-кліматичні умови та великі терени чорнозему, що постійно забезпечувало автохтонних мешканців усім необхідним для осілого життя. Саме це спричинило поступовий перехід до хліборобства і кочовиків, які здійснювали агресії на наші землі. У результаті цього витворився особливий етнос, який поєднував риси різних культур. Він і започаткував державницьку традицію наших предків у вигляді Русі. |
|
|
|
|
Відгуки читачів:
|
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
|
|
|