Володимир Сергійчук » Шляхи формування української ідентичності і державності: автохтонне хліборобство та глибока духовність
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Шляхи формування української ідентичності і державності: автохтонне хліборобство та глибока духовність

Стаття
Написано: 2017 року
Розділ: Історична
Твір додано: 16.06.2020
Твір змінено: 16.06.2020
Завантажити: pdf див. (235.1 КБ)
Опис: Народна творчість та етнологія: №4 / НАН України, ІМФЕ ім. М.Т.Рильського. – К., 2017.


У статті акцентується увага на тому, що творення української нації, яка сформувала в другій половині ІХ ст. власне державне утворення із центром у Києві, відбувалося під впливом розвиненого хліборобства. Цьому сприяли природно-кліматичні умови та великі терени чорнозему, що постійно забезпечувало автохтонних мешканців усім необхідним для осілого життя. Саме це спричинило поступовий перехід до хліборобства і кочовиків, які здійснювали агресії на наші землі. У результаті цього витворився особливий етнос, який поєднував риси різних культур. Він і започаткував державницьку традицію наших предків у вигляді Русі.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.