Андрій Лень » Розвиток науково-технічного прогресу в харчовій промисловості українських губерній Російської імперії у другій половині ХІХ - на початку ХХ ст.
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Розвиток науково-технічного прогресу в харчовій промисловості українських губерній Російської імперії у другій половині ХІХ - на початку ХХ ст.
Дисертація
|
|
|
Написано: |
2013 року |
|
Розділ: |
Історична |
|
Твір додано: |
23.07.2024 |
|
Твір змінено: |
23.07.2024 |
|
Завантажити: |
pdf
див.
(1.1 МБ)
|
|
Опис: |
Мета дослідження – розкрити процес формування науково-технічного
прогресу на прикладі галузей харчової промисловості українських губерній
Російської імперії у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.
Виходячи із мети дослідження визначено наступні завдання:
— провести аналіз та встановити стан наукової розробки дослідження,
теоретичний рівень та напрями її висвітлення;
— з’ясувати особливості економічної політики Російської імперії щодо
розвитку харчової промисловості у досліджуваний період; 6
— розкрити вплив капіталізації на розвиток науково-технічного прогресу;
— дослідити розвиток матеріально-технічної бази харчової промисловості;
— виявити джерела формування якісних змін робітничих кадрів харчової
галузі та умови їхнього соціально-економічного становища. |
|
Зміст: |
[натисніть, щоб розгорнути]
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ 3
ВСТУП 4
РОЗДІЛ 1. ІСТОРІОГРАФІЧНИЙ АНАЛІЗ, ДЖЕРЕЛЬНА БАЗА ТА
МЕТОДОЛОГІЯ ДОСЛІДЖЕННЯ 9
1. 1. Історіографічний аналіз 9
1. 2. Джерельна база 26
1. 3. Методологія дослідження 34
РОЗДІЛ 2. РОЗВИТОК НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО ПРОГРЕСУ В
ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ 45
2. 1. Становище харчової промисловості в умовах індустріалізації 45
2. 2. Вплив капіталізації на розвиток науково-технічного прогресу 55
2. 3. Формування сировинної бази 64
2. 4. Зміни у структурі збуту харчової промисловості 79
РОЗДІЛ 3. МОДЕРНІЗАЦІЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 90
3. 1. Наслідки концентрації та механізації підприємств 90
3. 2. Вплив нових технологій на розвиток харчової галузі 104
3. 3. Якісні зміни кадрового складу підприємств 130
3. 4. Вплив підприємців та робітників на розвиток
харчової промисловості 152
ВИСНОВКИ 175
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 180
|
|
|
|
|
Відгуки читачів:
|
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
|
|
|