Василь Коцан » Традиційні знаряддя первинної переробки зернових у фондовій колекції Закарпатського музею народної архітектури та побуту
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Традиційні знаряддя первинної переробки зернових у фондовій колекції Закарпатського музею народної архітектури та побуту

Стаття
Розділ: Наукова
Твір додано: 17.09.2022
Твір змінено: 17.09.2022
Завантажити: pdf див. (646.1 КБ)
Опис: Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Історія. – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2017. – Вип. 2 (37).


Статтю присвячено характеристиці традиційних знарядь переробки зернових. Автор статті на прикладі фондової колекції Закарпатського музею народної архітектури та побуту, наявної літератури проводить комплексний аналіз знарядь праці та спеціальних механізмів, що рухаються за рахунок м'язової сили людини або сили вітру: ціпів, віялок, ступ, олійниць, жорен, млинків. Окрему увагу автор звертає на матеріали, форми, розміри, конструктивні особливості та функціональне призначення знарядь. Поряд із загально-літературними, наводиться велика кількість місцевих діалектних назв як окремих виробів, так і їх складових частин.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.