Олег Вірославович Капшій » Вейвлет-перетворення у компресії та обробці зображень
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Вейвлет-перетворення у компресії та обробці зображень

Праця
Написано: 2008 року
Розділ: Наукова
Твір додано: 21.05.2020
Твір змінено: 21.05.2020
Завантажити: djvu (2.7 МБ)
Опис: Монографія присвячена розробці нових підходів до задач попередньої обробки та компресії зображень з використанням методів на базі вейвлет-перетворення. Основний наголос у монографії робиться на математичному моделюванні даних у вейвлет-просторі. Викладено базові основи вейвлет-перетворення даних та запропоновано новий метод побудови вейвлет-фільтрів на основі апарату теорії полюсів.

Проаналізовано методи компресії даних і, з урахуванням результатів, розроблено ефективний алгоритм втратного стиску зображень. Аналітично виведено вираз для нижньої межі Шенона залежності необхідного бітового ресурсу від внесених у дані спотворень, для джерел, які описуються узагальненим гаусівським законом розподілу, за середньоквадратичного критерію якості, а також розроблено методики перевірки інтервалу його точності.

Детально розглянуто різні варіанти математичної моделі приховане марковське дерево та алгоритми фільтрації і сегментації зображень на їх основі. Розроблено новий алгоритм швидкої ініціалізації параметрів моделі. Запропоновано ряд модифікацій моделі, які дають можливість врахувати більше залишкових кореляційних зв'язків між вейвлет-коефіцієнтами. Це поліпшило роботу алгоритмів попередньої обробки зображень, побудованих на основі цієї моделі.

Книга призначена для наукових співробітників та інженерно-технічних працівників, що займаються розробкою методів та побудовою систем обробки і компресії зображень, аспірантів та студентами вузів, які вивчають алгоритми обробки та розпізнавання зображень, вирішують задачі практичного застосування вейвлет-перетворення, займаються математичним моделюванням зображень.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.