Марина Гримич » Ізоморфність українського кулінарного фольклору в українсько-канадському та українсько-бразильському діаспорних середовищах
|
[додати інший файл чи обкладинку цього твору]
[додати цей твір до вибраного]
|
Ізоморфність українського кулінарного фольклору в українсько-канадському та українсько-бразильському діаспорних середовищах
Стаття
|
|
|
| Написано: |
2010 року |
|
| Розділ: |
Наукова |
|
| Твір додано: |
12.02.2018 |
|
| Твір змінено: |
12.02.2018 |
|
| Завантажити: |
pdf
див.
(238.2 КБ)
|
|
| Опис: |
Етнічна історія народів Європи: Збірник наукових праць. Випуск 32. – К., 2010.
У статті досліджуються процеси, що відбувалися і відбуваються в українських спільнотах Канади і Бразилії в сфері народної кулінарії. Виявлено, що досі українські страви в згаданих діаспорних середовищах за рецептурою цілком ізоморфні до материнських "оригіналів". Це стосується таких страв, як вареники, голубці, а також обрядового меню на Різдво та Паску. Разом з тим, культурний контекст приготування і вживання традиційних страв є дещо інакшим. |
|
|
|
| |
|
Відгуки читачів:
|
| |
|
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
|
| |
|
|
| |