Перегляд файлів DOC та RTF у «Чтиві» - Новини

У бібліотеці реалізовано можливість перегляду файлів *.doc та *.rtf онлайн, без потреби їх завантаження на свій комп'ютер. Для цього використовується сервіс «кеш Google», що дозволяє переглядати файли просто у вікні Вашого оглядача.

Щоб переглянути файл, натисніть посилання «див.», яке знаходиться на сторінці твору після посилання для завантаження *.doc чи *.rtf.


 

Щоправда, можливість переглянути документ залежить від того чи закешував його Google. Кешуються лише неархівовані файли. Якщо біля розширення фалу посилання «див.» немає, то переглянути його можна тільки завантаживши на комп'ютер.

Крім того, при перегляді через кеш Google не відображаються зображення, а форматування повністю зберігається лише якщо при створенні файлу його було зроблено «правильно». Однак, для попереднього перегляду тексту наявних можливостей цілком достатньо.

Майте на увазі, що перегляд документу відкривається у тому ж вікні оглядача. Щоб відкрити для перегляду файл *.pdf у новому вікні/вкладці оглядача, натисніть правою кнопкою миші на посилання і з меню оберіть пункт «Відкрити в новому вікні» або «Відкрити в новій вкладці», або просто клацніть на нього середньою кнопкою миші (зазвичай суміщена з коліщатком).

Ще раз дякуємо читачеві Едм за підказку.