FictionBook Editor українською - Новини

Стосовно FictionBook Editor є дві гарні новини. Новина перша — FBE тепер є й українською мовою. Новина друга — скоро FBE офіційно з'явиться під «вільною ліцензією» GPL.


FictionBook Editor віднині перекладено українською мовою. Однак, збірка містить не лише переклад українською, але й ряд вдосконалень, серед яких - оновлені та нові скрипти для роботи з файлами. У збірці легше та зручніше готувати українські тексти.

Докладніше читайте на відповідній сторінці довідки.

fb2

Крім того, наступна версія FictionBook Editor, на відміну від усіх попередніх, вийде під лійензією GPL. Це означає, що ніхто не зможе привласнити програму чи зупинити її розвиток, а кожен охочий розробник зможе вдосконалювати програму. Від часу, коли російська компанія ЛітРес у складі кількох найбільших рос. fb2-бібліотек стала на шлях цілковитої комерціоналізації, програма FBE стала повністю закритою розробкою, останню версію якої користувачі бачили влітку минулого року. Відтоді оновлення у вільний світ не виходили, хоча багатьох любителів програма цікавить через свою зручність.

Програма стане вільною (open source) у зв'язку з виходом у світ нового формату батьків-засновників ЛітРесу — FictionBook v3.0. Досвідчені користувачі наразі оцінюють формат як досить сирий, однак ЛітРес впевнено крокує до мети впровадження його у світ — до кінця осені готується до виходу перша програма-читалка fb3. Її коди, ймовірно, теж розповсюджуватимуться під ліцензією GPL.