Олена Пивоваренко » До проблем міждисциплінарності сучасних наукових досліджень у сфері харчування
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

До проблем міждисциплінарності сучасних наукових досліджень у сфері харчування

Стаття
Розділ: Наукова
Твір додано: 28.05.2019
Твір змінено: 28.05.2019
Завантажити: pdf див. (517,3 КБ)
Опис: Ґілея: науковий вісник. Збірник наукових праць. – К., 2014. – Вип. 87 (8).


Піднімається проблема необхідності створення нового інтегрального напрямку наукових досліджень, що охоплював би коло якнайширших питань, пов’язаних з їжею. З’ясовуються критерії об’єкта досліджень, що дозволяє вказати на відсутність єдиного розуміння та визначення понять їжа та харчування. Аналізуються функції їжі як біологічної потреби та соціального фактору. Подається огляд основних наук та напрямків, до тематики яких входить дослідження продовольчого забезпечення людства, фізіології, філософії і культури вживання їжі та технології виробництва, обробки та зберігання харчових продуктів тощо. Окремо зосереджено увагу на доробку вітчизняних науковців. Це дозволило дійти висновку, що світова наука віддає належне їжі у найдрібніших деталях і аспектах, однак наголошується, що існуючий вузькопрофільний підхід унеможливлює формування цілісного уявлення.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.