Олег Проців » Організація виробництва кошерного м'яса у Галичині кінця ХІХ – початку XX ст.: історико-методологічний аспект
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Організація виробництва кошерного м'яса у Галичині кінця ХІХ – початку XX ст.: історико-методологічний аспект

Стаття
Написано: 2019 року
Розділ: Історична
Додав: oleg1965
Твір додано: 30.05.2019
Твір змінено: 30.05.2019
Завантажити: pdf див. (1.1 МБ)
Опис: У статті висвітлено юдейські приписи, що визначали споживання кошерного м’яса. Описано гуманітарні аспекти при ритуальному забої тварин та вплив органів державної влади на гуманний забій тварин, призначених на ритуальний забій. Висвітлено нормативно-правову базу, яка врегульовувала правила забою при торгівлі кошерним м’ясом. Описано законодавчі акти, які регулювали ціни на кошерні продукти. Висвітлено ветеринарні аспекти при забої та торгівлі кошерним м’ясом. Проаналізовано практику правозастосування у виробництві та торгівлі кошерним м’ясом. Проведено аналіз цін на кошерне м’ясо та механізми їхнього регулювання під час воєнних конфліктів. Представлено фірми, які проводили торгівлю кошерною продукцією, та місця на ринках Львова, де була дозволена торгівля кошерним м’ясом. Висвітлено принципи організації забійних пунктів (різниць), які функціонували у Львові та Кракові. Описано методи фальсифікації кошерної харчової продукції, які застосовувались на території Галичини, та правозастосування влади щодо недопущення виробництва фальсифікату.

Organization of production of kosher meat in Galicia at the end of the 19th - early 20th centuries: historical and methodological aspect
Summary
The article highlights Jewish rules that determine the consumption of kosher meat. The humanitarian aspects of ritual animal disease and the influence of public authorities on the humanitarian slaughter of animals intended for ritual slaughter are described. The normative and legal framework, which regulates the rules of slaughter in trade with kosher meat, is covered. Legislative acts regulating kosher products prices are described. The veterinary aspects of illness and sale of expensive meat are highlighted. The practice of law enforcement in the production and trade of kosher meat is analyzed. The analysis of prices for kosher meat and mechanisms of their regulation during military conflicts have been carried out. There were presented the firms that traded kosher products, and places in the markets of Lviv, where trade in kosher meat was allowed. The principles of organization of slaughter points (differences), which functioned in Lviv and Krakow, were highlighted. The methods of falsification of kosher food products, which were used in the territory of Galicia, and enforcement of the authorities to prevent the production of falsification, are described.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.