Надія Боренько » Локальні особливості народного харчування у ХХ столітті на порубіжжі Гуцульщини та Покуття
[додати інший файл чи обкладинку цього твору] [додати цей твір до вибраного]

Локальні особливості народного харчування у ХХ столітті на порубіжжі Гуцульщини та Покуття

Стаття
Розділ: Наукова
Твір додано: 02.05.2020
Твір змінено: 02.05.2020
Завантажити: pdf див. (1.6 МБ)
Опис: Народна творчість та етнологія: №6 / НАНУ, ІМФЕ ім. М.Т.Рильського. – К., 2013.



У статті розглянуто окремі питання народного харчування на території Косівського району Івано-Франківської області. Ця місцевість ділиться на Гуцульщину (південно-східна частина) та Покуття (північно-східна частина). Такий поділ зумовлює багато локальних відмінностей у рецептурі та приготуванні повсякденної їжі в польових і домашніх умовах, а також у специфіці святкових і обрядових страв.
 
Відгуки читачів:
 
Поки не додано жодних відгуків до цього твору.
 
Тільки зареєстровані читачі можуть залишати відгуки. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь спочатку.